Yeni Yönetim Kurulumuz seçildi
04.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulumuzda yeni yönetim kurulumuz belirlenmiştir.

Üniversiteli Öğrencilerimize Burs veriliyor.
Derneğimiz 2016 - 2017 öğretim dönemi için, başarılı ve ihtiyaç sahibi 21 Diyarbakır'lı üniversite öğrencisine, bir öğretim yılı boyunca burs vermektedir.
Katkıda bulunan üyelerimizin listesine ulaşmak için tıklayın.

Dernek Gecesi (2019)
2019 yılı Dernek gecemizin görüntülerine ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf galerisi
Fotoğraf Galerisi.

Basında Derneğimiz
Derneğimiz hakkında basında yer alan haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

DİYARBAKIR

GENEL BİLGİLER

Yüzölçümü: 15.355 km²

Nüfus: 1.362.708 (2000)

İl Trafik No: 21

Isının 40-50 dereceye vardığı yaz günlerinin bunaltıcı sıcaklığından kurtulmak amacıyla gelişen düz damlı evleri ile tipik yöre mimarisinin günümüzde de yaşatıldığı Diyarbakır, uzun surları, Malabadi Köprüsüyle görülmesi gereken bir ildir.

Diyarbakır yöresinin en eski adı Assur kaynaklarında Amidi olarak geçer. Yunanca ve Latince kaynaklarda bu ad, Amido ya da Amida olarak yazılır. Arap akınları sırasında bölgeye yerleşen Bekr adındaki bir aşiret nedeniyle yörenin adı Bekr diyarı anlamında Diyar-ı Bekr olarak söylenmiştir. Günümüzdeki ismini, Atatürk'ün 1937'de halka yaptığı konuşma esnasında, şehrin adından Diyarbakır olarak bahsetmesiyle 10 Aralık 1937 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile almıştır.