Yeni Yönetim Kurulumuz seçildi
04.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulumuzda yeni yönetim kurulumuz belirlenmiştir.

Üniversiteli Öğrencilerimize Burs veriliyor.
Derneğimiz 2016 - 2017 öğretim dönemi için, başarılı ve ihtiyaç sahibi 21 Diyarbakır'lı üniversite öğrencisine, bir öğretim yılı boyunca burs vermektedir.
Katkıda bulunan üyelerimizin listesine ulaşmak için tıklayın.

Dernek Gecesi (2019)
2019 yılı Dernek gecemizin görüntülerine ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf galerisi
Fotoğraf Galerisi.

Basında Derneğimiz
Derneğimiz hakkında basında yer alan haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

'Siyaset derneklerin değil bizim işimiz'

Yeni Asır 5 Nisan 2013

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kuruluşunun 21. yıldönümünü kutlayan Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ve il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Akay, derneklerin siyasi partilerin arka bahçesi olmadığını söyledi. Bazı derneklerin siyasi yapılanma içine girmesini eleştiren Akay, bu durumun derneklerin amacına uygun olmadığını ifade etti.
Akay, "Bir dernek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Buna biz de karşıyız. Hemşehri dernekleri, öğrencilerine, kadınlarına, çocuklarına ve hemşehrilerine hizmet etmekle, sahip çıkmakla görevlidir. Derneklerin asıl amacı da budur. Siyaset onların değil, bizim işimizdir" dedi.

'İzmir'e yatırım yapıyoruz'
Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ve kapılarının toplumun tüm kesimlerine açık olduğunu belirten Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Saran, "Biz hiçbir partinin şubesi değiliz. 15 yıllık başkanlığım boyunca bu dernekte hiçbir zaman siyaset konuşulmasına izin vermedim. Ama herkesin gönlünde desteklediği bir parti vardır. Buna saygı duyarız. Bizim amacımız öğrencilerimize burs vermek. Bunu şu anda 22 öğrencimize burs vererek zaten yapıyoruz. Amacımız hemşehrilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize sahip çıkarak kültürümüzü yaşatmaktır" diye konuştu.
Çözüm sürecine de Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği olarak sonuna kadar destek verdiklerini belirten Saran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bizim için Diyarbakır neyse İzmir de odur. Akan kanın durması, silahların susması ve terörün bitmesi için dernek olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bizler derneğimizin yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte İzmir'e çeşitli yatırımlar yapan ve hizmet üreten işadamlarıyız. Biz, her ne kadar Diyarbakırlı olsak da kendimizi İzmirli olarak görüyoruz. İzmir'i seviyoruz ve burada işadamları olarak yatırımlarımıza, hizmetlerimize devam edeceğiz." Konuşmaların ardından konuklara çiğ köfte ve Diyarbakır burma kadayıfı ikram edildi.

Bu pazar seçim var
Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği, bu pazar saat 14.00'te Karşıyaka'daki dernek binasında genel kurulunu gerçekleştirecek. Başkan Mehmet Saran üyelerin isteği üzerine tekrar aday olurken şunları söyledi: "Derneği genç arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Onlar bir dönem daha aday olmamı istedi. Ben de kabul ettim. Genç arkadaşlarımızı yönetime alarak genel kurula gidiyoruz."
TOLGA TEKİN