Yeni Yönetim Kurulumuz seçildi
04.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulumuzda yeni yönetim kurulumuz belirlenmiştir.

Üniversiteli Öğrencilerimize Burs veriliyor.
Derneğimiz 2016 - 2017 öğretim dönemi için, başarılı ve ihtiyaç sahibi 21 Diyarbakır'lı üniversite öğrencisine, bir öğretim yılı boyunca burs vermektedir.
Katkıda bulunan üyelerimizin listesine ulaşmak için tıklayın.

Dernek Gecesi (2019)
2019 yılı Dernek gecemizin görüntülerine ilgili sayfadan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf galerisi
Fotoğraf Galerisi.

Basında Derneğimiz
Derneğimiz hakkında basında yer alan haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Diyarbakırlılar İzmir'de buluştu

Diyarbakır SÖZ Gazetesi 14 Şubat 2014

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'e ne yaptıklarının sorgulandığını belirterek, "Mevcut yönetim İzmir'e bizim yaptıklarımızın zekatını yapsaydı, İzmir bu halde olmazdı" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ile birlikte İzmir Diyarbakırlılar Derneği üyeleriyle Karşıyaka'da bir araya gelen Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İzmirlileri de, Diyarbakırlıları da kayıtsız şartsız sorgulamadan "bizi seçecek" diye kabul etmenin, o şehirde yaşayan insanlara saygısızlık olduğunu belirtti.

Kendilerini "35 Acil Hizmet Ekibi" olarak gördüklerini, projelerle, ekipleriyle hazır olduklarını dile getiren Yıldırım, "İnşallah 31 Mart'ta iş başı yapıyoruz. Yerelde kalkınma çok önemli. Herkes A, B, C partilerini bırakmalı, hizmeti yapacak olana, hizmete oy vermeli" dedi.

İzmir'de sanal söylemlerle siyasetin yapıldığını, hizmet değil koltuk kavgasının yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, "İzmirli çantada keklik diye görünüyor. Seçmene saygıları yok. Bizde koltuk kavgası olmaz, hizmet yarışı olur. Sorunları biz biliyoruz ve hazırız. Projelerimizle, yapacaklarımızla hazırız. Türkiye'ye ticareti öğreten ilklerin kenti İzmir'den söz ederken bugün bunları söyleyemiyoruz. Sadece nüfus olarak 3'üncüyüz. Bizim İzmir'e ne yaptığımız sorgulanıyor. Mevcut yönetim İzmir'e bizim yaptıklarımızın zekatını yapsaydı, İzmir bu halde olmazdı. Zekatın anlamını herkes biliyor sanırım. Sadece o bile yeterdi ama o bile yapılmadı" diye konuştu.

"Yıldırım'a sahip çıkın"

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ise İzmir'in tercihini hizmetten yana kullanacağını, artık slogan değil hizmet döneminin olduğunu belirtti.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'a büyük emeklerinin olduğunu, üzerlerinde sayısız haklarının bulunduğunu vurgulayan Ensarioğlu, şöyle dedi:

"Diyarbakır'ın çehresini değiştirdi. Diyarbakır'da çevreyolunu yaptı, Siverek-Şanlıurfa arası 16 kilometre bitti. Toplam 80 kilometre Dicle üzerinde 4 köprü yaparak 300 trilyon üzerinde harcama gerçekleştirdi. Diyarbakır'ın sivil bir havaalanı özlemi vardı. Çok büyük dirence karşı Yıldırım çözüm sağladı. Türkiye'nin 5'inci büyük havalimanını yaptı. Sayın Yıldırım, Diyarbakır'ın kaderini, çehresini değiştirmiştir. Diyarbakırlıların bana olduğu gibi, İzmir'de yaşayan Diyarbakırlıların da sayın Binali Yıldırım'a sahip çıkması gerekmektedir."

İzmir Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Mehmet Saran ise iki büyükşehir belediye başkan adayını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.